Начало Полезно Мадуро поръча на държавна фирма да продаде 4,5 млн. барела за петрол за Petro
Обратно

Крипто валути

Мадуро поръча на държавна фирма да продаде 4,5 млн. барела за петрол за Petro

Венецуела скоро ще продаде петрол от резервите на държавна нефтена и газова компания за националната си криптовалута, свързана с петрола, Petro (PTR).

Президентът на Венецуела Никола Мадуро подписа указ за продажба на 4,5 милиона барела петрол от сертифицирания резерв от 30 милиона барела, поддържан от Petroleum of Venezuela (PDVSA), съобщи официално държавната компания на 14 януари.

Според PDVSA Мадуро обяви новината в реч пред Учредителното национално събрание - събрание, избрано през 2017 г. за изготвяне на нова конституция за Венецуела.

След като приключи първоначалната продажба на 4,5 милиона барела, фирмата ще продава 50 000 барела на ден, деноминирани в Petros, като „механизъм за проучване“ за подкрепения с нефт стабилен койн. Мадуро заяви, че процесът ще бъде жизненоважен за консолидацията на Петро, като заяви:

"Ние се подготвяме за втората фаза, която ще позволи по-ефективно използване на криптовалутата."

Освен това Мадуро постанови, че цялото самолетно гориво, използвано за покриване на международни маршрути, трябва да се продава за Petros. Според съобщенията на президента, тази схема ще позволи на Венецуела да "отвори пътища към новата икономика" и да изгради свят на "мир и интеграция на народите, тяхното щастие и подобрение".

Мадуро заяви, че Petro ще бъде важен инструмент за борбата на страната срещу мафията. Майборт Пети, венецуелски писател и журналист, цитира Мадуро:

„Много хора не искат да преминат към Petro, защото бизнесът им е в долари. Мафията и други крадци не обичат криптовалутата, защото това им отрязва ръцете. "

Някои коментатори се отправиха към Twitter, за да се противопоставят на плана на Мадуро, твърдейки, че Petro е „грабеж, прикрит под 4,5 милиона барела.“ Някои твърдят, че продажбата на петрол от националните резерви на страната нарушава конституцията на Венецуела.

Както съобщава Cointelegraph през ноември 2019 г., Мадуро уж намали подкрепата на Петро от пет милиарда барела петрол до 30 милиона. Резкият спад се предполага, че е резултат от санкциите на САЩ срещу PDVSA.

Стартирала през февруари 2018 г., Petro стана първата в света национална криптовалута, базирана на петрол. В края на 2019 г. Мадуро нареди на пенсионерите от Венецуела да получат коледния си бонус в Петро. Въпреки че Мадуро разпорежда на Banco de Venezuela да започне да приема PTR през юли 2019 г., Petro се предполага, че все още не се използва в страната.

/cointelegraph.com/

2020-01-15

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути