Начало Полезно Блокчейнът на DMG в Канада инсталира 1000 нови биткойн устройства за копаене на клиент в САЩ
Обратно

Крипто валути

Блокчейнът на DMG в Канада инсталира 1000 нови биткойн устройства за копаене на клиент в САЩ

Канадската технологична компания DMG Blockchain Solutions е монтирала 1000 нови машини за добив на биткойн (BTC) в своето съоръжение за минно обслужване в Британска Колумбия.

Съгласно прессъобщението на 6 януари DMG закупил новите машини от китайския гигант Bitmain с обща консумация на енергия около 1,5 мегавата.

Първоначално обявено през декември миналата година, новоинсталираното минно оборудване ще обслужва клиент, базиран в САЩ, чието име не беше разкрито в изданието. DMG работи като хостинг компания за индустриални криптовалути в индустриални мащаби, което позволява на клиентите да добиват криптовалута чрез оборудване, разположено в нейните съоръжения в Северозападна Канада.

Шолдън Бенет от DMG заяви, че „DMG взе решение да се съсредоточи върху привличането на широкомащабни хостинг клиенти, тъй като печелившата криптовалута е функция за създаване на ефективност на разходите, а нашето минно съоръжение е много подходящо за промишлени миньори.“

Миналия октомври DMG и Bitmain сключиха проучвателно споразумение, съгласно което DMG управлява базираното в Тексас съоръжение на Bitmain и създаде близо 15 000 машини от ново поколение.

През ноември 2018 г. DMG зарежда с енергия новото си криптодобивно съоръжение, заявявайки, че съоръжението ще започне от 60 мегавата и може да разшири капацитета си до 85 мегавата. 27 000 квадратни фута за експлоатация на крипто услуги заема площ от 34 декара и е привидно една от най-големите подобни операции в Северна Америка.

Тъй като съоръжението използва хидроелектрическа енергия - от която има излишък в Канада - операцията, според съобщенията, не засяга нуждите на електроенергията от местните жители.

На 8 януари фирмата за добив на цифрова валута Riot Blockchain започна да внедрява около 3 000 нови единици S17 Pro Antminers, закупени от Bitmain като част от пълния ъпгрейд на съоръжението в Оклахома Сити.

Riot предвижда, че след разполагането на всичките 4000 машини от следващото поколение, агрегатният му операционен хешрейт в минното съоръжение в Оклахома Сити ще достигне приблизително 248 петахаша в секунда, което представлява 240% увеличение на хардуерната енергийна ефективност в сравнение с неговия хешрейт.

/cointelegraph.com/

2020-01-12

Публикувани наскоро